Ανακαίνιση σπιτιού 4 & 1 smart εγκαταστάσεις για ένα πιο έξυπνο σπίτι

Ανακαίνιση σπιτιού: 4+1 smart εγκαταστάσεις για ένα πιο «έξυπνο» σπίτι

Φτάνοντας στο 2023, οι ενεργειακές απαιτήσεις των νοικοκυριών μας έχουν αυξηθεί λόγω περιστάσεων και συνθηκών. Τα παλιά διαμερίσματα «ζητούν» την ανανέωση τους σύμφωνα, πάντα, με έξυπνες λύσεις που υπάρχουν διαθέσιμες στην αγορά. Η ανακαίνιση σπιτιού χρειάζεται μελέτη και σχεδιασμό πρωτίστως. Ωστόσο, βελτιώνοντας τις παλιές εγκαταστάσεις μας με πιο «έξυπνες», είναι σίγουρο ότι η διευκόλυνση μας οικονομικά και ποιοτικά είναι εξασφαλισμένη.

Στην πραγματικότητα, σύμφωνα με έρευνα, οι ανακαινίσεις σε smart home έχουν αυξηθεί τρομερά το τελευταίο διάστημα. Σύνδεση μέσω smartphone, αναγνώριση φωνητικών εντολών και δαχτυλικών αποτυπωμάτων είναι μόνο μερικές από τις δυνατότητες που μας δίνονται μέσα από τις έξυπνες εγκαταστάσεις.

4+1 προτάσεις smart εγκαταστάσεων κατά την ανακαίνιση σπιτιού για ένα πιο «έξυπνο» σπίτι

  1. Αλλαγή φωτισμού

Τι καλύτερο από το να ξεκινήσουμε την ανακαίνιση σπιτιού από τον φωτισμό. Πλέον, η εγκατάσταση ενός smart φωτισμού στο σπίτι έχει γίνει πολύ εύκολη διαδικασία.

Υπάρχει, λοιπόν, η δυνατότητα του αυτοματοποιημένου φωτισμού και των έξυπνων λαμπτήρων για τον πλήρη έλεγχο του φωτισμού μας. Θα μπορούμε, δηλαδή, να συνδυάσουμε και να επιλέξουμε το χρώμα του φωτιστικού. Επιπρόσθετα, θα μπορούμε να το προγραμματίζουμε για την συνολική χρονική λειτουργία του μέσα στην ημέρα.

Το μεγάλο πλεονέκτημα του smart φωτισμού είναι η εξοικονόμηση ενέργειας που παρέχει μέσα στις διάφορες ώρες της ημέρας. Π.χ. αν θυμηθούμε ότι ξεχάσαμε το φως ανοιχτό σε κάποιο δωμάτιο, μπορούμε πολύ εύκολα μέσω του κινητού μας να το σβήσουμε χωρίς την παρουσία μας στο σπίτι.

  1. Εγκατάσταση smart θέρμανσης & ψύξης

Η ανακαίνιση σπιτιού πέρα από το φωτισμό, χρειάζεται να έχει και καλό σύστημα θέρμανσης και ψύξης.  Μπορούμε να εγκαταστήσουμε θερμοστάτες που θα μπορούν να διαμορφώσουν την επιθυμητή θερμοκρασία του χώρου.

Το κεντρικό σύστημά μας σημαίνει ότι ο έλεγχος όλης της θέρμανσης και ψύξης απλοποιείται πολύ σε προγράμματα που είναι διαθέσιμα στο smartphone μας ή στην πλησιέστερη οθόνη αφής του θερμοστάτη.

  1. Δίκτυο και WiFi

Το δίκτυό και το WiFi είναι η μια από τις σημαντικότερες εγκαταστάσεις κατά την ανακαίνιση σπιτιού.

Η «εξάρτησή» μας έχει αυξηθεί, καθώς οι επαγγελματικές υποχρεώσεις και ψυχαγωγικές ανάγκες μας είναι πλέον μεγάλες. Τα σημεία ασύρματης πρόσβασης γίνονται ένα απαραίτητο στοιχείο. Μπορούμε να κάνουμε τη ζωή μας εύκολη σχεδιάζοντας και εγκαθιστώντας σημεία δικτύου και WiFi, λαμβάνοντας υπόψη την εσωτερική διακόσμηση και τις παρούσες και πιθανές μελλοντικές χρήσεις του δικτύου.

  1. Σύστημα ασφαλείας και συναγερμού

Στην ανακαίνιση σπιτιού επιλέγουμε αντικείμενα και συσκευές που σίγουρα έχουν κάποια σημαντική αξία. Ωστόσο, πέρα όμως από αυτά, υπάρχουν και προσωπικά αντικείμενα που θα θέλαμε να προστατέψουμε.

Για να αποφύγουμε ανεπιθύμητες καταστάσεις και εισβολείς, χρειάζεται να εγκαταστήσουμε έξυπνους τρόπους παρακολούθησης του σπιτιού μας. Σήμερα, οι συναγερμοί και τα συστήματα ασφαλείας έχουν εξελιχθεί, ώστε να μπορούμε να τα παρατηρούμε μέσα από το κινητό μας.

Δηλαδή, μπορούμε να κλειδώσουμε πόρτες ασφαλείας, παράθυρα και άλλα σημεία πρόσβασης μέσα από το smartphone μας. Επίσης, έχουμε την δυνατότητα να χρησιμοποιήσουμε φωνητικές εντολές για να οπλίσουμε και να αφοπλίσουμε τον συναγερμό. Καθώς, επιπλέον, μπορούμε να λαμβάνουμε ειδοποιήσεις στο smartphone μας εάν υπάρχει κάποια δραστηριότητα στο σπίτι σας.

  1. Smart σύστημα θέρμανσης νερού

Οι έξυπνες υδραυλικές εγκαταστάσεις είναι το μέλλον της οικιακής βελτίωσης και ξεκινά με τον θερμοσίφωνα.

Ο έξυπνος θερμοσίφωνας παρέχει απομακρυσμένη πρόσβαση σε έλεγχο θερμοκρασίας από οποιοδήποτε σημείο όπου βρισκόμαστε, καθώς και παρακολούθηση για διαρροές. Αυτό αποτελεί ένα τεράστιο πλεονέκτημα για το νοικοκυριό μας, καθώς γλιτώνουμε από πιθανά προβλήματα που συνήθως δεν μπορούμε να τα παρακολουθούμε καθημερινά. Ωστόσο, μια τέτοια αναβάθμιση που θα μας εξοικονομήσει χρήματα και θα μας προσφέρει καλύτερη ποιότητα υπηρεσιών για τα επόμενα χρόνια.

Εν κατακλείδι, ο κόσμος μας εξαρτάται σε μεγάλο ποσοστό από την τεχνολογία. Το σύγχρονο σπίτι δεν μπορεί να μην συμβαδίζει με αυτή την τάση. Για αυτό, η ανακαίνιση σπιτιού με την προσθήκη νέων «έξυπνων» εγκαταστάσεων, ξεκλειδώνουν ένα υψηλότερο επίπεδο άνεσης και ασφάλειας.

5/5 (7 Reviews)