Ανακαίνιση σπιτιού: 4 τάσεις στα χρώματα για το 2023

Ανακαίνιση σπιτιού: 4 τάσεις στα χρώματα για το 2023

Αν σκέφτεστε να προχωρήσετε σε ανακαίνιση σπιτιού, μία από τις καθοριστικές επιλογές είναι η χρωματική παλέττα την οποία θα χρησιμοποιήσετε.

Το σπίτι είναι ο χώρος εκείνος στον οποίο περνάμε τον περισσότερο χρόνο της καθημερινότητας. Είναι, επίσης, το μέρος που διαμορφώνουμε με τον τρόπο που θέλουμε εμείς, αφού η διακόσμηση αποτελεί ένα μέσο έκφρασης του προσωπικού στυλ και αισθητικής του κάθε ατόμου ξεχωριστά.

Για όσους, λοιπόν, ενδιαφέρονται να δημιουργήσουν χώρους με «ταυτότητα», ακολουθώντας τις σύγχρονες τάσεις της διακόσμησης, έχουμε εντοπίσει τέσσερις αποχρώσεις που κάνουν αίσθηση για το 2023.

Οι τάσεις στα χρώματα για μια ανακαίνιση σπιτιού

  1. «Γήινο» ροζ

Οι γήινοι τόνοι αποτελούν, γενικώς, μια αγαπημένη επιλογή σε μια ανακαίνιση σπιτιού. Φαίνεται, όμως, ότι το διακριτικό ροζ κερδίζει αρκετό έδαφος στο χώρο της διακόσμησης, και όχι άδικα.

 

Πρόκειται για μια πρόσμιξη μεταξύ του καφέ και του μωβ, σε ανοιχτούς τόνους, και εγγυάται ότι θα δημιουργήσει μια ήπια ατμόσφαιρα στο χώρο, ξεφεύγοντας παράλληλα από «ασφαλείς» επιλογές όπως το λευκό ή το μπεζ.

Είναι, δε, ένα χρώμα που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για το υπνοδωμάτιο αλλά και το σαλόνι. Ακόμη, όμως, και να μην το επιλέξετε για τους τοίχους σας, το συγκεκριμένο ροζ μπορεί να είναι ένα ιδανικό χρώμα για το ταβάνι ενός δωματίου!

Ανακαίνιση σπιτιού: 4 τάσεις στα χρώματα για το 2023

  1. Πράσινο «της πόας»

Παραμένοντας στην έμπνευση από τις γήινες αποχρώσεις, δεν κάνει ιδιαίτερη εντύπωση το γεγονός ότι ένα χρώμα που επιλέγεται όλο και συχνότερα για μια ανακαίνιση σπιτιού είναι και το πολύ ιδιαίτερο πράσινο που θυμίζει τα βρύα του δάσους.

Αποτελεί μια επιλογή που «ξεκουράζει» τα μάτια, καθώς προσομοιάζει στα χρώματα που βρίσκει κανείς σε ένα φυσικό τοπίο.

Το πράσινο είναι ένα χρώμα το οποίο, παλαιότερα, δίσταζαν να χρησιμοποιήσουν όσοι επιχειρούσαν μια ανακαίνιση σπιτιού, θεωρώντας ότι μπορεί να είναι δεσμευτικό και να μην ταιριάζει κατάλληλα με τις επιλογές επίπλων ή ύφους του χώρου.

Ωστόσο, ειδικά όταν χρησιμοποιείται σε μικρότερες επιφάνειες, όπως, για παράδειγμα, μπορεί να είναι μια κολώνα ή ένας μικρότερος τοίχος, συνδυάζεται καλά με χρώματα όπως το πορτοκαλί, το καφέ αλλά και το γκρι.

Ανακαίνιση σπιτιού: 4 τάσεις στα χρώματα για το 2023

  1. Μπλε κοβαλτίου

Μία πιο τολμηρή, αλλά εξ ίσου καλαίσθητη επιλογή είναι και το χρώμα του κοβαλτίου.

Το κοβάλτιο αποτελεί την ουσία εκείνη που είναι υπεύθυνη για το μπλε που συναντάμε στη φύση. Είναι σκούρο, και στο φως αποκτά έναν ελαφρώς ασημένιο τόνο, που το κάνει να θυμίζει πολύτιμο λίθο.

Σύμφωνα με την ψυχολογία χρωμάτων, το μπλε προσδίδει ηρεμία και γαλήνη στο χώρο, κάτι που είναι πολύ σημαντικό να συνυπολογίζεται όταν θέλουμε να προχωρήσουμε σε μια ανακαίνιση σπιτιού.

Συνδέεται, επίσης, με την παραγωγικότητα, επομένως μπορεί να είναι το κατάλληλο χρώμα για το γραφείο ή το εφηβικό δωμάτιο, χωρίς να αποκλείεται η χρήση του και σε άλλα δωμάτια του σπιτιού.

Ανακαίνιση σπιτιού: 4 τάσεις στα χρώματα για το 2023

  1. Βαθύ τυρκουάζ ή αλλιώς πράσινο του «παγονιού»

Άλλη μια απόχρωση εμπνευσμένη από το χρώμα ενός πολύτιμου λίθου, το σκούρο τυρκουάζ βρίσκεται στις κυρίαρχες τάσεις των χρωμάτων που επιλέγονται από όσους ενδιαφέρονται για ανακαίνιση σπιτιού.

Η συγκεκριμένη απόχρωση που επιλέγεται από τα μεγαλύτερα περιοδικά διακόσμησης ξεκινώντας, ήδη, από τα τέλη του προηγούμενου έτους, είναι αυτή που θυμίζει τα χρώματα που εμφανίζονται στα φτερά ενός παγονιού, γι’αυτό και πήρε το όνομα peacock green.

Είναι ένα χρώμα το οποίο ταιριάζει ιδιαίτερα στο χώρο του σαλονιού, καθώς αυτός είναι ο χώρος ο οποίος μας δίνει και μια μεγάλη ευχέρεια για να δημιουργήσουμε συνδυασμούς χρωμάτων, υφασμάτων και επίπλων, καθώς, επίσης, συνδυάζεται πολύ αρμονικά με χρυσές και χάλκινες λεπτομέρειες.

Ανακαίνιση σπιτιού: 4 τάσεις στα χρώματα για το 2023

Σε κάθε περίπτωση, όποιες αποχρώσεις και αν επιλέξετε, είναι σημαντικό να θυμάστε ότι δεν είναι απαραίτητο να περιορίζονται σε κλασσικές επιλογές, που μπορεί να φαίνονται «μονόδρομος» για ένα σπίτι, όπως οι ανοικτόχρωμες γήινες αποχρώσεις ή το μονοδιάστατο λευκό.

Ακόμη και αν διστάζετε να βάλετε χρώματα στο σπίτι, μπορείτε πάντα να ξεκινήσετε από μικρότερες επιφάνειες.

5/5 (7 Reviews)